9. Mai 2023 Andrea Bürger

Mobilen age forandrat vart metod att dejta pa och for flertal singlar

Undersokningen genomfordes itu TNS gallande order bruten Match

befinner si det bade lat samt smidigt att klara av plocka op mobilen darfor at kasta bort ino led ett sms at den indivi karl dejtar. Skada hurda enkelt det ann verkar att anteckna ihop en sms finns det ett par grej att spana villig fore ni trycker gallande sandknappen, frams hur sa galler innanmate sam sprak. Skada samt vem – du allena alternativ dejten sasom bord langa ivag det forsta sms et postumt nagon framgangsri dejt.

Att sms a tillsammans ett dejt befinner si sta manga singlar e populart och vanligt fason att prat villig. Skada forsavitt hane vill bega en bra intryck och ses sin dejt upprepa innefatta det att betrakta opp, for att tillika det minsta stavfel sam felformulering kan faller sam resultera i att dejten tappar intresset. 41,6 procent it de svenska singlarna ino den europeiska undersokningen LoveGeist uppger att skroplig stavning samt att sanda en sms sasom enbart bestar a e glosa befinner sig ett pa utav dom vanor sasom bor undvikas ino nagon sms-konversation. Inom undersokningen darborta 11 368 europeiska singlar age deltagit framkommer det aven att felstavningar befinner si bonus kansligt i Tyskland, dar lite mer an halften (54 %) utav all singlar anger att dalig stavning icke ar att tillrada inom ett sms. I vart grannland Norge tycker singlarna a andra sida att internetforkortningar samt akronymer som exempelvi ROFL samt LMAO (39,6 %) ar fortfarande varre annu skroplig stavning (29,4%).

– en sms lamnar evig plat sta oversattning, det befinner sig besvarligt att avstyra alldenstund att man icke kan användbara resurser studera varandras kroppssprak och lyssna pa tonlage ino rosten. Digga karl sin dejt samt vill traffas ate befinner si det darfor angelaget att placera lite extra epok gallande att notera ihop e sms som visar vem karl befinner si samt som kanns overlag, anser Linnea Molander dejtingexpert pa parti.

Undersokningen visar dessutom att det finns nagon hel pusselbit koder att beakta nar det innefatta avslutningsfrasen. ”Det varje trivsam att ses. Po” ar i enlighet med 28,6 ande utav de svenska singlarna det tydligaste tecknet pa att dejten vill traffa ater. Sannin ar att omkring allihopa de europeiska singlarna i undersokningen haller tillsamman svenskarna, fransett norrmannen saso istallet avser att ”Det vart angenam att ses, (emoji)” mest tyder gallande att dejten vill traffa upprepa.

– Nar man dejtar befinner sig det betydelsefull att slipa villig detaljerna. Samt det mest oskyldiga glosa kan aventyra ditt dejtande och det kan vara vart att filosofera kungen forsavit herre befinner sig huga itu nagon andra dejt, sager Leyla Ofwerstrom, PR-ansvarig gallande tavling.

Sten, sax och paseAtt besluta vem saso bar ansvaret att avsanda ivag det etta sms et postumt en framgangsri dejt befinner si nago konst inom sig. Fem andel av svenskarna ser det som sitt eget forpliktels att langa i korbana det etta sms et, 22,5 andel anser att det befinner si op at dejten. Betydligt ytterligar karlar (9,1 %) annu kvinns (0,6 %) bland dom svenska spraket singlarna ser det som sitt forpliktels att skicka det ett sms et postumt nagon lyckad dejt. De italienska singlarna som deltagit i undersokningen ar a andra sidan f mer handlingskraftiga. En kvar (25,3 %) tar saken inom egna hander och tar pa sig ansvaret darfor at racka det ett sms et samtidigt nagot ytterligar (31,8 %) lamnar det at dejten.

Singlar definierades saso manniskor saso icke befinner si i ett aktiv forhallande, fristaende fran civilstatus

Informatio ifall LoveGeist LoveGeist – ar saken da arliga europeiska referensstudien om singlar samt dejting. 11 368 singlar emellan 18 och 65 ar i atta europeiska lander tillfragades (Sverige, Norge, Storbritannien, Frankrike, Tyskland, Nederlanderna, Italien samt Spanien). 1 000 svenskar age blivit intervjuade. Intill analysen har datan detaljerad matts for att betanka kompositionen fran antalet singlar per territorium utifran alder samt kon. Bred prognos fran statistik villig nago europ grad inneha landernas omfattning och populatio tagits i atanke.