4. Juni 2023 Andrea Bürger

Att kolla och hitta andra singlar gallande Badoo

Introduktion

Badoo ar en modern dejtingtjanst som etablerades i London 2006 och den har ovan 400 miljoner registrerade medlemmar fran en kvantitet lander. Hur flertal av medlemmarna som ar aktiva eller som ar betalmedlemmar ar inte officiellt (tveklost jatte- mindre an antalet registrerade), men det ar helt molnfritt bra rorelse kungen sidan.

Badoo kostnadsfri in registrering

Nar du blir gratis medlem kungen Badoo, kan du skapa ett konto pa par fason: Antingen anvander du ditt Facebook, Google eller Msn-konto, eller sa fyller du i ett formular med falt forut namn, e-postadress, fodelsedata, stan och kon.

Oavsett vilket fran alternativen du valjer, far du kora ett Badoo-anvandarnamn, sa ditt Facebook-anvandarnamn kommer ej att synas gallande sidan. I och med Facebook ar vanligast bland de tre, kommer vi utga fran att Facebook anvands, men proceduren ar i princip samma ifall du anvander ett Google- eller Msn-konto.

Fordelen med att valja Facebook-alternativiet, ar du ej behover utfodra in anvandarnamn och losenord intill varje inloggning. Ar du redan inloggad kungen Facebook och klickar gallande en torftig kungen Badoos hemsida, sa loggas du in automatiskt. Ar du inte inloggad gallande Facebook visas Facebooks inlogningsruta i ett popup-fonster, och sa fort du loggat in kungen Facebook loggas du aven in pa Badoo.

Badoos webbsida inneha huvudsakligen par funktioner forut att finn andra medlemmar: folk i narheten och encounters. Folk i narheten motsvarar sokfunktionen pa andra dejtingsidor, medans encounters – som beskrivs nedanfor – fungerar helt olik.

Sokfunktionen: Folk i narheten

Folk i narheten visar en bladdringsbar sida med bilder, anvandarnamn, onlinestatus och intressen pa andra medlemmar i narheten. Det gar att filtrera listan efter kriterier sasom: kilometerantal ifran dig, alder, intressen, onlinestatus, ifall de ar nya medlemmar, om de vill dejta, ifall de vill chatta, ifall de vill motas nya vanner. Det mer avancerade sokfiltret later dig stalla in mer specifika sokkriterier sasom: kroppsliga egenskaper, manniskobarn och utbildningsniva. Naturligtvis kommer profiler som ar placerade hogt upp i listan att lite fler besokare. Forut 100 Badoo-credits gar det att atnjuta sin profil placerad i finemang pa listan.

Nar du klickar gallande en bild kommer du till personens profilsida. Arme finns fotoalbumet (kan rymma videos), profiltexten och information ifall personens intressen, sexualitet, tobaks- och alkoholvanor.

Gallande profilsidan kan du selektera att tillagga anvandaren som en favorit, och arme finns aven olika val pro att kontakta eller presentera hag for personen. Torsk kungen hur driftig du vill besta kan du: poangtera att du vill traffas, starta upp en chat eller selektera det lite mjukare alternativet, att skicka en fallenhet.

Profilsidan visar dessutom hur otaliga besokare profilen haft den aktuella dagen och manaden, och har visas aven vilka utmarkelser personen fatt. Badoos utmarkelser baseras gallande din aktivitet gallande sidan och kungen hur andra personer reagerat gallande din dejtingprofil. Arme ar nagra foredome gallande utmarkelser som gar att fa:

  • en av de mest aktiva personerna denna vecka
  • en fran de mest aktiva pa Encounters denna vecka
  • en av de mest krasna personerna denna vecka
  • en av de hetaste personerna denna vecka
  • en fran de mest gillade personerna denna vecka

Badoo Encouters

Badoo encounters ar en funktion pro att snabbt vanda sida genom dejtingprofiler som befinner sig i narheten, och fungerar sa arme. I mitten gallande sidan visas en bild, alder och stad pa en annan medlem. Ovan bilden visas texten Vill du ses henne? och tre knappar med texterna Ja, nog och nix. Nar du valt ett fran alternativen visas eftertradande bild/dejtingprofil.

Om du svarat ”ja” pa en bild, och den personen samt inneha svarat ”ja” kungen din bild, poppar det upp ett bud och personen visas som en matchning i sidomenyn.

Nar du bladdar bland dejtingprofiler eller anvander encounters, kan du alltid kika en bild gallande de andra medlemmarna, men forut att se alla deras bilder maste du ha laddat upp minst tre bilder pa dig personligen.

Badoo design och granssnitt

Nagot som utmarker Badoo, ar att den ar valdesignad och latt att anvanda. Det ar uppenbart att skaparna inneha lagt massor fokus pa att skapa en blad som anvandarna amna inlara sig att halla av hastigt. Den enkla, rena designen utfor sidan bade lattnavigerad och lustig att konsumera. Detta gor att anvandarna kan fokusera pa det som ar viktigt: att raka andra personer.

Vi har inte testat Badoos mobilapp, sa vi kan ej saga oss om hur anvandarvanlig den ar. Men det vore markligt ifall Badoo-appen ej samt holl hog kategori.

Badoos mobilapp pro iPhone & Android

Samt om manga fran Badoos medlemmar anvander webbsidan, ar det nog an fler som anvander Badoos dejtingapp. Badoos freemiumapp finns tillganglig for iPhone (Badoo pro iPhone) och Android (Badoo pro Android), och innehaller samma funktioner som webbsidan, men alldenstund en smartphone oavbrutet uppdaterar din position, blir det enklare att finn folk i narheten.

Som redan namts har vi ej testat Badoo-appen an, men vi skulle bli ofta forvanade om den ej haller gall kvalitet. Webbsidan visar att Badoo tagit anvandarupplevelsen pa storsta allvar, och inneha man, som i Badoos fall, redan funktionerna klar, handlar apputveckling mest om att skapa en anvandarvanlig produkt.

Ovriga funktioner

Utover de funktioner som beskrivits over, inneha Badoo manga mindre funktioner. En funktion later dig gradera och kommentera andra medlemmars bilder. Du kan samt kika vilka omdome dina egna bilder fatt och vilka konsument som satt betygen. Liksom gallande de flesta andra dejtingsajter gar det att hejda anvandare sa att de ej kan kontakta dig – tillfredsstallande om du ar donna och bombarderas av meddelanden fran personer som du ej ar intresserad fran.

Vill du bli betalmedlem pa Badoo finns det tvenne val. Antingen uppgraderar du ditt konto sa att du far ”Super Powers”, som galler under en speciell tidsperiod. Eller sa handlar du Credits som ar en slags valuta, som du kan konsumera pa sajten. Ja gar det att ha bagge samtidigt. Det gar att avlona med med portratt, Paypal eller mobilen och sjalva betalningsprocessen fungerar smidigt.

Bli osynlig med ”Badoo Super Powers”

Badoo Super Powers ar en avgiftsbelagd tillaggsfunktion som ger dig extra ”krafter” och fler installningsmojligheter. Du kan till exempel bli osynlig, sa att andra ej kan kika att du besokt deras profiler. Du kan dessutom se vilka som lagt till dig som favorit, och vilka som ar intresserade av din profil. Med Super Powers kan du ocksa matcha profilen, i genom att kora bland flera profilteman.

Badoo Credits

Utover Super Powers gar det att kopa Credits. Badoos Credits fungerar som Badoos egna valuta och kan anvandas pro att forvarva till funktionalitet. Det mesta man kan handla handlar om att handla den egna dejtingprofilen mer synbar. Till exempel kostar det 100 credits att ringa sin dejtingprofil placerad i fantastisk pa sokresultaten. Samma tariff galler ifall man vill atnjuta sin bild visad oftare i Encounters. Det kostar samt 100 credits afrikansk brud att lite sin bild placerad i en rullande bildlista som visas maximal upp gallande alla sidor.